Trafik sigortası teklifi almak için adım adım online rehber
Türkiye'deki tüm motorlu araç sahipleri, zorunlu trafik sigortası yaptırmakla yükümlü. Bu sigorta, olası bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına veya üçüncü şahıslara verilen zararları, belirlenen limitler çerçevesinde güvence altına alır. Zorunlu trafik sigortası teklifleri, sigorta acentelerinden yüz yüze bir görüşme ile veya telefon ile alınabileceği gibi, online karşılaştırma platformları üzerinden de kolayca alınıp poliçe oluşturulabilir. Bu yazıda, zorunlu trafik sigortası teklifi için gerekli bilgiler ve online teklif alma sürecini detaylı bir şekilde bulabilirsin.
Zorunlu trafik sigortası teklifi almak için hangi bilgiler gerekli?
Kısa sürede zorunlu trafik sigortası teklifi almak için araç ve kişisel bilgiler gerekir. Bu nedenle, kimlik belgenin ve araç ruhsatının yanında bulunması önem arz eder. Aşağıdaki bilgileri eksiksiz bir şekilde sağlayarak hızlıca sigorta teklifini alabilir ve işlemini tamamlayabilirsin.
Kişisel bilgiler:
Ad ve soyad
T.C. kimlik numarası
Doğum tarihi
Telefon numarası
e-posta adresi
Ruhsat bilgileri:
Plaka ve ruhsat seri numarası
Zorunlu trafik sigortası teklifi nasıl alınır?
Zorunlu trafik sigortası teklifi almak için farklı yöntemler bulunur. Teknolojinin sunduğu kolaylıklar sayesinde sigorta şirketlerine ya da acentelere gitmek zorunda değilsin. Online platformlar üzerinden sigorta teklifi alarak işlemini hızlıca tamamlayabilirsin. Ayrıca karşılaştırma sitelerinde birden çok sigorta şirketinin teklifini tek ekranda inceleyebilir, bütçene en uygun poliçeyi rahatça seçebilirsin. Bu sayede, hem zamandan tasarruf edersin hem de ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veren sigortayı bulmuş olursun.Trafik sigortası için 2.el yeni bir araç aldıysan ya da poliçeni yenileyeceksen ve yenilemene 15 gün veya daha kısa süre kaldıysa teklif alabilirsin. Yenileme dönemine 15 günden daha uzun süre varsa aktif bir poliçen olduğu için yeni poliçe satın alamazsın. ENUYGUN Sigorta olarak, 10'dan fazla sigorta firmasıyla çalışıyoruz. Sıfır araç sahipleri trafik sigortası teklifleri için 0850 433 25 25 numaraları çağrı merkezimizden destek alabilir. 2.el yeni bir araç aldıysan veya poliçeni yenileyeceksen teklif almak ve fiyatları karşılaştırmak için trafik sigortası sayfamızda aşağıdaki bilgileri doldurmalısın.
1.Trafik sigortası teklif al sayfamıza girdikten sonra ilk olarak, ad-soyad bilgisini gir ve ileri butonuna tıkla.
2.Bir sonraki aşamada cep telefonu numarası, e-posta,TC kimlik numarası / vergi numarası ve plaka bilgilerini gir. Ardından, ileri butonuna tıkla.
4.Kişisel bilgileri doldurduktan sonra, ruhsat bilgileri kısmı doldurulur. Ruhsat belge seri ve belge numarasının ruhsat üzerindeki yerini görüntülemek için formda yer alan “tıklayın” butonunu işaretleyebilirsin.
5.Ruhsatının yanında olmaması halinde, “Ruhsat yanımda değil” butonuna tıkla ve e-Devlet üzerinden ruhsat bilgilerini nasıl öğrenebileceğine dair adımları görüntüle.
6.Ruhsat adımı sonrasında araç bilgilerini ekle. Eğer araç senin üzerindeyse, bu bilgiler otomatik olarak eklenir ve direkt bir sonraki adıma geçersin.
7.Tüm bilgilerini doldurduktan sonra zorunlu trafik sigortası tekliflerini hazırlıyoruz.
8.Teklifleri hazırladıktan sonra en düşük fiyattan en yüksek tutara doğru bir sıralama ile sana sunuyoruz. Peşin veya taksit imkânını ise fiyat bilgisinin altınına ekliyoruz. Teklifleri karşılaştırdıktan sonra istediğin poliçe için “Satın al” butonuna tıkla.
9."Satın al" butonuna tıkladıktan sonra seçtiğin poliçenin teminat detayları ve ruhsat ile araç bilgilerini tekrar görüntüleyeceğin sayfaya yönlendiriliyorsun. Bilgileri kontrol ettikten sonra ödeme aşaması için "Ödemeye geç" butonuna tıkla.
10.Ödeme aşamasında kart numarası, kart üzerindeki isim, son kullanma tarihi ve CVC kodunu gir. Poliçe bilgilendirme formunu onayladıktan sonra “Satın al” butonuna tıkla ve satın alma işlemini tamamla.
Zorunlu trafik sigorta primi nasıl hesaplanır?
Hazine Müsteşarlığı, trafik sigortasında uygulanacak tavan prim fiyatlarını belirler ve sigorta şirketleri de zorunlu trafik sigortası primlerini belirlenen bu limitler dahilinde çeşitli kriterlere göre hesaplar. Aynı zamanda sigorta şirketleri, poliçeye ek teminatlar sunmayı tercih edebilir ve bu durum primin artmasına neden olabilir. Trafik sigortası primlerinin belirlenmesinde aşağıdaki faktörler etkili olur:
Aracın plaka ili
Aracın türü
Hasarsızlık kademesi
İpucu: Zorunlu trafik sigortası primi hesaplamanın detayları için "Zorunlu trafik sigortası primi nasıl hesaplanır?" başlıklı yazımıza göz at.