• Anasayfa
  • Blog
  • Yeşil pasaportlular seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın!

Yeşil pasaportlular seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın!

tugbahacibayramoglu

Yeşil pasaport sahipleri, Schengen vizesinin geçerli olduğu Avrupa Birliği ülkelerine girişlerde sıkıntı yaşamamak için seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın. Son zamanlarda Almanya yeşil pasaport sahiplerinden seyahat sigortası isteyebiliyor. Bu gibi durumlar için Enuygun üzerinden kolayca online seyahat sigortası yaptırabileceğinizi biliyor musunuz?

İçindekiler

Seyahat sigortası yaptırmak çok kolay

Yurtdışı seyahatlerinizde olası bir hastalık kaza vs. durumunda çok küçük tutarlarla ödeme yaptığınız seyahat sigortası hayat kurtarabilir. Üstelik yapması da çok kolay. Seyahat sigortası sayfamızı tıklayarak seyahat edilecek ülke, il ve tarih kısımlarını doldurarak kolayca yaptırabilirsiniz

Sigorta tutarları da düşük

E-posta adresinizi girdiğinizde poliçeniz online olarak hazırlanıp size gönderilmiş olacak. Örneğin, Almanya için 5 günlük bir seyahatin sigortası 42 TL tutuyor. Avrupa’da sağlık hizmetlerinin yüklü miktarlar tuttuğunu hesaba katarsak, acil durumlar için yapacağınız bu sigorta sayesinde hastane masraflarınız ödenmiş olacak.

Yeşil ve gri pasaport sahipleri ETIAS kaydı zorunlu mu?

Bu arada yeşil ve gri pasaport sahiplerinin 2020’den itibaren Avrupa Birliği ülkelerine seyahat etmeden önce ETIAS sistemi üzerinden kayıt yaptırması zorunluluğu bulunmuyor. Dışişleri Bakanlığı bu konuyla ilgili haberleri yalanladı. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı ülkeler seyahat sigortasını zorunlu tutuyor.

 


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
53 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Popüler Yazılar
Kaskolu araç pert olursa ne olur?
Çiğdem Özdoğan
Çiğdem Özdoğan
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991602
Otomatik BES için maaşınızdan ne kadar kesinti yapılacak?
Tuğba Hacıbayramoğlu
Tuğba Hacıbayramoğlu
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991560
Kasko hasarsızlık indiriminin bozulmadığı haller nelerdir
Tuğba Hacıbayramoğlu
Tuğba Hacıbayramoğlu
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991220
Özel diş tedavisi de SGK kapsamına giriyor
Tuğba Hacıbayramoğlu
Tuğba Hacıbayramoğlu
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991112
Popüler Sigorta Yazıları
Uzman Yazarlar