Sağlık Bakanlığı’nın SGK 2012 eylem planına göre genel sağlık sigortası kapsamındaki sigortalılar, özel ağız ve diş sağlığı merkezlerinde diş tedavisi yaptırılabilecek.

SGK, Türk Diş Hekimleri Birliği ve oda başkanlarıyla biraraya gelerek Genel Sağlık Sigortası olan vatandaşların bilgilerini bulunduran MEDULA sisteminin özel ağız ve diş sağlığı merkezlerinde de uygulanması yönünde anlaşmaya vardı.

MEDULA programına ağız yapısı, tedavi türlerinin belirlenmesi ve hasta takibi gibi modeller yüklenecek. Yeni sistemle vatandaşlardan diş taşı temizleme, dolgu, parlatma gibi tedavilerde belli miktarda katılım payı alınması beklenirken, köprü, protez gibi tedavilerde katılım payının biraz daha yüksek oranda olması planlanıyor.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Cem Kılıç medyaya “Çalışma Bakanı Faruk Çelik bir talimat verdi. SGK’nın dişle ilgili yeni uygulaması için Maliyet Bakanlığı ve Hazineden görüş alınacak. 14 bin muayene var. 1 Ocak’tan itibaren herkes genel sağlık sigortası kapsamına girecek. Bu süreçte diş tedavilerinin de SGK kapsamına alınmasını bekliyoruz” açıklaması yaptı.

Mevcut sistemde SGK’lılar devlet hastaneleri ya da devlete bağlık kurumların kliniklerinde tedavi olabiliyorlardı. Ancak özel muayene ve hastanelerden yararlanamıyorlardı.

Diş tedavileri için özel muayenelere ödenecek ücret ve hangi tedavilerin yer alacağı konularında Ekim, Kasım aylarında net açıklamalar gelmesi bekleniyor.


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
53 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Popüler Yazılar
Kaskolu araç pert olursa ne olur?
Çiğdem Özdoğan
Çiğdem Özdoğan
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991602
Otomatik BES için maaşınızdan ne kadar kesinti yapılacak?
Tuğba Hacıbayramoğlu
Tuğba Hacıbayramoğlu
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991560
Kasko hasarsızlık indiriminin bozulmadığı haller nelerdir
Tuğba Hacıbayramoğlu
Tuğba Hacıbayramoğlu
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991220
Özel diş tedavisi de SGK kapsamına giriyor
Tuğba Hacıbayramoğlu
Tuğba Hacıbayramoğlu
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991112
Popüler Sigorta Yazıları
Uzman Yazarlar