• Anasayfa
  • Blog
  • DASK kapsamında yapılan bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları

DASK kapsamında yapılan bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları

bengisarihan

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Türkiye'de yaşayan ev sahiplerini doğal afetlere ve doğal afetlerin getireceği finansal risklere karşı korumak amacıyla kuruldu. Ev sahiplerinin DASK sigortası hakkında doğru bilgi sahibi olmalarını ve doğal afetlerde kendilerini korumalarını sağlamak için bir dizi bilinçlendirme ve eğitim çalışması da yürütüyor. İşte DASK'ın düzenlediği eğitimlerden bazıları şu şekilde.

Dask

Bilgilendirme Toplantıları

DASK Türkiye genelinde düzenli olarak ev sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Bu toplantılarda DASK sigortası hakkında genel bilgiler, sigortanın kapsamı, fiyatları ve önemi hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca doğal afetler karşısında nasıl davranılması gerektiği konusunda da önemli bilgiler paylaşılıyor.

Seminerler

Dask seminer

DASK üniversitelerde, MEB’e bağlı okullarda, belediyelerde, sivil toplum kuruluşlarında ve diğer çeşitli platformlarda seminerler düzenliyor. Bu seminerlerde doğal afetler ve DASK sigortası hakkında daha detaylı bilgi verilirken ev sahiplerinin sigortalarını doğru bir şekilde seçmeleri konusunda da destek sağlanıyor.

Eğitim Videoları

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun resmi sitesinde ve sosyal medya kanallarında ev sahiplerine yönelik eğitim videoları paylaşılıyor. Bu videolarda doğal afetlere karşı nasıl hazırlıklı olunacağı, evde yapılacak önlemler, sigorta hakkında bilgi verilerek, ev sahiplerinin bilinçlenmeleri amaçlanıyor. Kurumun hazırladığı bilgilendirici videolara göz atabilirsiniz.

Mobil Uygulama

DASK mobil uygulaması aracılığıyla ev sahiplerine doğal afetlere karşı nasıl hazırlıklı olunabileceği konusunda bilgi sağlıyor. Uygulama sayesinde, ev sahipleri DASK sigortası hakkında bilgi edinebilir, doğal afetlere karşı alınacak önlemler hakkında bilgi alabilir ve acil durumlarda yapılması gerekenleri öğrenebilir.

Bu çalışmalar ev sahiplerinin doğal afetler konusunda bilinçlenmelerine ve kendilerini korumalarına yardımcı olmak için yapılıyor. Bu çalışmalar aracılığıyla ev sahiplerinin doğal afetlerde kayıplarını en aza indirmeyi hedefleniyor.


bengisarihan
Bengisu Günaydın
5 Yazı
Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Bir sene İngiltere'de okuduktan sonra ülkeye dönüp önde gelen yayınevlerinde çevirmenlik ve editörlük yaptı. Halen serbest zamanlı polisiye çevirmenliği yaparken bir yandan da Enuygun ekibinde seyahat yazıları yazarak çocukluk hayalini gerçekleştiriyor.
Popüler Yazılar
Kaskolu araç pert olursa ne olur?
Çiğdem Özdoğan
Çiğdem Özdoğan
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991602
Otomatik BES için maaşınızdan ne kadar kesinti yapılacak?
Tuğba Hacıbayramoğlu
Tuğba Hacıbayramoğlu
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991560
Kasko hasarsızlık indiriminin bozulmadığı haller nelerdir
Tuğba Hacıbayramoğlu
Tuğba Hacıbayramoğlu
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991220
Özel diş tedavisi de SGK kapsamına giriyor
Tuğba Hacıbayramoğlu
Tuğba Hacıbayramoğlu
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E991112
Popüler Sigorta Yazıları
Uzman Yazarlar